Petronas
| 08:50 | Arjan Olsthoorn

PETRONAS Urania: De kracht om te presteren, ongeacht het weertype

De dagen worden steeds korter en de weersomstandigheden kunnen in een rap tempo omslaan. Van ijzige regen tot sterke windstoten; op iedere weg moeten vrachtwagenchauffeurs hun bestemming op tijd bereiken. Dat vraagt om opperste concentratie en heel wat uithoudingsvermogen – van mens en machine. Er is geen ruimte voor eventuele zorgen over de werking van de vrachtwagen. De betrouwbare partner vinden chauffeurs in PETRONAS Urania motorolie voor vrachtwagens en heavy duty met StrongTech™-technologie.

“De motoren van vrachtwagens worden, zeker in de wintermaanden, zwaar belast en moeten veel doorstaan. Om dat soepel te laten verlopen, is er motorolie van het hoogste niveau vereist”, zegt Ghany Bastin, Technical Consultant bij PETRONAS. “Daarnaast leggen vrachtwagens vaak flinke afstanden af en moet de olie lang meegaan. Het draait om de optimale viscositeit zonder aan kracht te verliezen. Daarom hebben we PETRONAS Urania met StrongTech™ ontwikkeld.”

Continu investeren in onderzoek en ontwikkeling

Elke dag is het Research & Development team van PETRONAS bezig met het vinden van de juiste balans. Enerzijds het minimaliseren van de viscositeit om het brandstofverbruik zo laag mogelijk te houden. “En anderzijds het voorkomen van vroegtijdige slijtage door wrijving tussen de verschillende componenten van het motorblok en de transmissie. Daar zetten we de meest vooraanstaande onderzoeks- en ontwikkelingstechnieken voor in”, vertelt Ghany Bastin.

Petronas Urania

PETRONAS werkt voor de ontwikkeling van haar hoogwaardige gamma erg nauw samen met fabrikanten. Daarnaast is het een van de oliemerken die het nadrukkelijkst investeert in research en development. Het recent opgerichte ontwikkelingscentrum in het Italiaanse Turijn vormt een goed voorbeeld. Daar werkt het team van PETRONAS tot in het kleinste detail aan de producten die het verschil maken. Niet alleen voor vrachtwagens en motoren, ook voor hybride- en elektrische voertuigen. Het volledige gamma voldoet dan ook aan de hoogste ACEA- en API-normen.

Voordelen voor vrachtwagens

  • Houdt de olie op optimale viscositeitsniveaus en verstrekt een optimale smering om ongeplande stilstandtijden te voorkomen.
  • Doeltreffende bestrijding van hoge concentraties roetafzetting, die kritisch zijn om het verlies aan PK van het voertuig te voorkomen.
  • Verlaagt de zuurniveaus die corrosie veroorzaken, waardoor de motoren van de vloot duurzamer worden en langer meegaan.

“Een goed product ontwikkelen en op de markt brengen, daar zorgen we bij PETRONAS voor. Daarna is het aan de chauffeurs om tijdig hun olie te (laten) verversen. Wat dat betreft kunnen ze vertrouwen op de voorschriften die we bij ons gamma meegeven en uiteraard op de meldingen van de boordcomputers die tegenwoordig keurig aangeven wanneer de verversingstermijn eraan komt, afhankelijk van het type voertuig en het gebruik ervan. We adviseren om die zo nauwkeurig mogelijk op te volgen; alleen zo blijven voertuigen het krachtigst presteren én verbruiken ze zo weinig mogelijk, ongeacht het weertype”, besluit Ghany Bastin.

Bezoek www.pli-petronas.com/nl-be/automotive/ voor meer informatie over PETRONAS Urania en het complete aanbod voor voertuigen.

Petronas Urania