| 00:00 | Arjan Olsthoorn

De 3 gouden tips voor eigen rijders

Ondernemer worden of zijn is natuurlijk spannend. Je neemt risico’s die je als werknemer niet zou nemen. Het platform Ikbeneigenrijder.nl kan je hierbij helpen, om te starten met deze 3 gouden tips.

1. De keuze is reuze

Luchthoorns, een nieuw likje verf en ledstrips, alle drie enorm gave toevoegingen aan je truck. Maar maak een goede afweging van wat je wel en niet nodig hebt. Beginnen als eigen rijder brengt namelijk de nodige kosten met zich mee. Nu al helemaal, met de verhoogde brandstofprijzen. Deze kan je wel doorberekenen aan je opdrachtgever, hoe je dat doet lees je hier. Door deze onverwachte kosten, is het soms wel verstandig om even de hand op de knip te houden in plaats van een setje luchthoorns aan te schaffen.

2. Alles op orde?

Begin op tijd met het behalen van de juiste papieren. Vooral het behalen van je ondernemersdiploma neemt wat tijd in beslag en is het belangrijkste onderdeel voor de NIWO Eurovergunning. Zodra je de papieren hebt gehaald, is het diploma vijf jaar geldig. Je kunt dus gewoon beginnen met studeren, ook al ben je van plan om pas over een paar jaar voor jezelf te beginnen.

Wil je weten waar je nog meer aan moet denken? Ga dan naar de eigen rijder checklist.

3. Letten op de centjes

Wanneer je jouw eigen truck gaat uitzoeken, kies dan voor het leasen van een tweedehands truck. Jong gebruikte trucks zijn vaak net zo goed als een nieuw model en kosten je een stuk minder. Je kunt je truck bekostigen met een leaseplan waardoor je de aanschafkosten spreidt. Dat kan bij Kleyn Trucks zelfs zonder jaarcijfers!

Meer eigen rijder hulp en inspiratie? Ga naar ikbeneigenrijder.nl, schrijf je in voor Tips & Trucks en ontvang elke week eigen rijder advies in je inbox.

eigen rijder

eigen rijder blog