| 10:14 | Arjan Olsthoorn

Adantra Logistics tevreden over prestaties Volvo FH I-Save

Logistiek dienstverlener Adantra Logistics uit Eede is tevreden over de prestaties van de Volvo FH met I-Save met Turbo Compound die recent aan het wagenpark is toegevoegd.

“De Volvo FH 500 6×2-trekker maakt de belofte van lager brandstofverbruik meer dan waar”, zegt eigenaar Ad Berckmoes. De truck is geleverd door dealer Volvo Group Truck Center Hulst.

Turbo Compound-technologie
De combinatie van de nieuwe D13TC-motor met verbeterde brandstof besparende functies kan de brandstofkosten met 7% verlagen. Door de Turbo Compound-technologie maakt de D13TC-motor optimaal gebruik van de beschikbare energie. De D13TC-motor produceert tot 300 Nm extra koppel zodat er minder toeren en brandstof nodig zijn om een constante snelheid aan te houden. Het uitgebreide Long Haul Fuel-pakket zorgt voor aanvullende brandstofefficiency. Dat pakket bestaat uit het verbeterde I-See op basis van kaarten, I-Shift met geoptimaliseerde software voor internationale transporten, I-Cruise met I-Roll, nieuwe zuinige achterassen, motoruitschakeling bij stationair draaien en stuurbekrachtigingspomp met variabele opbrengst.

Volvo FH I-Save

Geconditioneerd Transport
Adantra Logistics zet de Volvo FH met I-Save in voor geconditioneerd transport van vis, zeevruchten, groente en fruit in West-Europa. De introductie van de FH met I-Save viel samen met het moment waarop het bedrijf een nieuwe truck zocht. “De Volvo FH met I-Save, waar wij als een van de eersten mee reden, voldoet daar volledig aan. We rijden er nu ruim twee maanden mee en deze truck presteert precies zoals Volvo heeft beloofd, en zelfs beter dan dat. We noteren een verbruik van ruim 1 op 4. Met een jaarkilometrage van zo’n 150.000 kilometer scheelt dat flink in de brandstofkosten. We verwachten het verbruik verder te kunnen optimaliseren. Onze chauffeur krijgt nog een training om de mogelijkheden van de truck optimaal te benutten.”

Volvo FH I-Save

Ongeëvenaard rijcomfort
De Volvo FH 6×2-trekker is voorzien van een gestuurde voorloopas en alle denkbare veiligheidsopties. Berckmoes: “Onze chauffeur is laaiend enthousiast. Hij is 33 jaar chauffeur en zei dat hij nooit eerder een truck heeft gehad die zoveel rij- en werkcomfort biedt. Dankzij de Volvo I-Shift versnellingsbak rijdt deze truck extreem soepel. Dat is ongeëvenaard en maakt het werk van de chauffeur zoveel makkelijker.

Op het moment van publicatie van dit artikel rijden wij zelf een praktijktest met de nieuwe Volvo FH I-Save. Hoe wij dat ervaren lees je binnenkort in Truckstar!

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie