Actros voor Emons
| 11:42 | Marco Bloem

Actros voor Emons

Mercedes-Benz levert 37 Actros trucks aan Emons Group.

De nieuwe vrachtwagens worden ingezet voor vervoer door heel Europa. De keuze viel op de Actros omdat Mercedes-Benz kon voldoen aan de in de tender gestelde voorwaarden. Voornaamste eis: een zeer laag eigen gewicht en compatibiliteit met de door Emons Group zelf ontwikkelde glastrailer.

Extra licht 

Emons Group stelde begin dit jaar een pakket van eisen op voor de aanschaf van 37 trekkers voor glastransport. Daarin waren de aanschafprijs, de specificaties, het brandstofverbruik, maar bovenal een laag eigen gewicht van de trucks belangrijk. Roger Reiniers van Emons Group: “De keuze viel uiteindelijk op Mercedes-Benz vanwege een aantrekkelijke combinatie van al deze factoren. Over het brandstofverbruik kunnen we over een jaar pas echt wat zeggen, maar met name de begeleiding van Mercedes-Benz tijdens het aanschafproces was uitstekend, mede vanwege een nauwe samenwerking tussen de afdelingen sales en techniek. Zo kwamen we tot deze Actros op basis van de Loader-uitvoering waarbij alles uit de kast is gehaald om het eigen gewicht zo laag mogelijk te houden. Van radiotorrooster tot einddwarsligger, alles is geoptimaliseerd voor een zo laag mogelijk leeggewicht. Verder is gekozen voor een enkele montage op de achteras middels Michelin X-one.”

Eigen trailer

Emons Group heeft zelf een trailer ontwikkeld waarmee de trucks gaan rijden. Deze trailer is van aluminium om het eigen gewicht van de combinatie zo laag mogelijk te houden. Hiermee is Emons in staat om tot 30,8t vlakglas te kunnen transporteren. De vrachtwagens worden op vestigingen verspreid door Europa ingezet en zullen zo’n 145.000 kilometer per jaar afleggen. De trucks zijn uitgerust met PPC (Predictive Powertrain Control), het intelligente systeem dat anticipeert op stijgingen en dalingen in het traject door ten allen tijde de optimale instelling van de aandrijflijn te kiezen. 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie