Elite
| 08:47 | Arjan Olsthoorn

Actros met MirrorCam voor distributie Elite

Elite B.V. uit Neede heeft een nieuwe Actros in gebruik genomen. De fabrikant van salades, snacks en sauzen zet de truck in voor de distributie van haar producten. De bakwagen is geleverd door Mercedes-Benz dealer Baan Trucks uit Hengelo.

Het bedrijf was op zoek naar een truck die goed uitgerust is om aan de uitdagingen van het nationaal en distributie vervoer te voldoen. Uiteindelijk kwam Elite B.V. uit bij de nieuwe Actros, stelt logistiek coördinator Harold Moes. “Veiligheid is voor ons enorm belangrijk. In dorpen, steden en op industrieterreinen heb je te maken met fietsers en voetgangers, die je niet altijd goed kunt zien. De MirrorCam biedt daarbij écht uitkomst. De chauffeur heeft een veel beter zicht op de hele combinatie en de dode hoek is erg verkleind.”

Elite Mercedes-Actros

Het is een van de eerste nieuwe Actros trucks in Nederland die ook ingezet wordt in de binnenstedelijke distributie.

Geconditioneerd transport
Carrosseriebouwer Heiwo heeft de tweecompartimenten laadbak gerealiseerd. In combinatie met de door Groot RMO Techniek uit Waddinxveen opgebouwde Frigoblock is de truck klaar voor koel- en vriestransport. “Daarbij is het een groot voordeel dat Mercedes-Benz en Frigoblock samenwerken”, begint Moes. “De truck is af fabriek voorzien van een PTO, waardoor het koel- en vriessysteem aangedreven kan worden. Hierdoor was de Frigoblock eenvoudig gemonteerd en konden we de truck snel in gebruik nemen.” Een andere af fabriek gemonteerde functionaliteit is het safe start-stopsysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat de motor van de Actros en dus ook de Frigoblock automatisch starten wanneer de temperatuur in de laadbak boven een vooraf ingestelde grens dreigt te stijgen.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie