Actros in Volvo-nest
| 09:52 | Truckstar Redactie

Actros in Volvo-nest

Actros Bigspace voor Schuttert Handelshuis

Handelshuis Schuttert uit Ommen schafte onlangs een nieuwe Actros 1842 LS met BigSpace cabine aan. Hiermee maakte Mercedes-Benz zijn debuut in het 21 trekkende eenheden tellende wagenpark van de onderneming. 

Jan Schuttert, eigenaar van Handelshuis Schuttert, vertelt over de oriëntatie: ‘We besloten vorig jaar een eerste test te starten waarbij we op zoek gingen naar de truck met de meest aantrekkelijk Total Cost of Ownership (TCO). Op de Carrosserie Vakdagen in Hardenberg sprak ik met truckdealer Wensink Zwolle. Dit leidde tot een Fuel Duel demo-inzet met de nieuwe Actros. De resultaten hieruit werden toen naast die van demo-tests van een Duitse en een Nederlandse concurrent gelegd.”

De vreemde eend in de bijt doet het goed volgens een persbericht van Mercedes: De Actros kwam als beste uit de vergelijkingstest en moet zich nu bewijzen ten opzichte van de Zweedse vloot waar Schuttert om bekend staat.  

Total cost of ownership

Handelshuis Schuttert zal de komende tijd nog zes trucks aanschaffen. Schuttert zal daarom de verbruikscijfers van de Actros naast andere factoren leggen die de TCO bepalen, zoals restwaarde en reparatie en onderhoud, om zo tot de beste keuze te komen. Schuttert: ‘We hebben nog geen ervaring met Mercedes-Benz wat betreft bijvoorbeeld reparatie en onderhoud, al vermoed ik dat dit goed komt met een Duitse vrachtwagen.’

Schuttert verhandelt biggen en varkens volgens een moderne, geautomatiseerde bedrijfsvoering. Het bedrijf heeft niet alleen het transport van de dieren, maar ook een deel van de productieketen in eigen handen. De nieuwe Actros wordt dan ook ingezet met een speciale trailer voor het transport van varkens naar slachterijen in Nederland en Duitsland. Handelshuis Schuttert verwacht hiermee zo’n 120.000 kilometer per jaar af te leggen.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie