Leverink Rijssen neemt eerste Mega EcoLog in gebruik
| 11:52 | Marco Bloem

Actros doet het goed bij Leverink

Rijssens bedrijf bestelt vierde Actros met Predictive Powertrain Control

Veel mensen zullen de eerste Actros van Leverink nog herkennen van de cover van het januarinummer van 2013. De ster doet het goed bij de Rijssense firma: inmiddels is alweer de vierde Actros besteld bij dealer Baan Twente, meldt een persbericht.  Positieve ervaringen met brandstofverbruik en de uitstraling zorgden voor populariteit onder chauffeurs en bedrijfsleiding van het 47 trekkende eenheden tellende bedrijf.

Tevreden 

Het bedrijf uit Rijssen nam twee nieuwe Actros 1845 BigSpace vrachtwagens in gebruik en een 1851 GigaSpace. De trucks zullen zo’n 130 tot 140.000 kilometer per jaar rijden in het internationale volumetransport. Marc en Niek Leverink, eigenaren van Leverink Transport: “Het is een truck met uitstraling en de verbruikscijfers zijn erg goed. Ook de chauffeurs zijn laaiend enthousiast over het comfort en het rijgedrag. We hebben de trucks inclusief een reparatie- en onderhoudscontract afgenomen bij Baan Twente. Dat we erg tevreden zijn met de vrachtwagens bewijst het feit dat we een vierde in bestelling hebben.”

Predictive Powertrain Control

Ook de nieuwe Actros die deze maand geleverd wordt is een Actros 1842 met BigSpace-cabine. Leverink koos ervoor de Actros tevens uit te laten rusten met alle Mercedes-Benz veiligheidssystemen en met Predictive Powertrain Control (PPC). Tijdens een Mercedes-Benz event in de Ardennen testte Marc Leverink de anticiperende cruise control persoonlijk. “We reden dezelfde route twee maal. De tweede keer met PPC. Dat was wennen want het voelt tegennatuurlijk aan dat het systeem al van het gas afgaat terwijl de top van een helling nog niet is bereikt. Maar de cijfers logen er niet om. Het systeem bespaarde duidelijk brandstof.” Ook Marc Leverink deelt de ervaring met anderen dat de rit met PPC aanvoelde alsof het traject langzamer werd afgelegd, terwijl uiteindelijk bleek dat de Actros met PPC niet alleen brandstof, maar ook tijd bespaarde.

Foto: Drie Actrossen op de dam, één in bestelling.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie