Acties haven Calais beëindigd
| 11:21 | Korneel Luth

Acties haven Calais beëindigd

De Franse autoriteiten hebben acties van boze ex-ferrymedewerkers beëindigd in de haven van Calais.

Dankzij de acties zijn flinke vertragingen ontstaan richting de haven van Calais. Dat meldt TLN. De situatie zal zich de komende uren normaliseren.

De files zijn geliefd bij de duizenden illegalen die rond Calais verblijven. De stilstaande trucks vormen een makkelijke prooi voor de illegalen, die het Kanaal als laatste horde hebben, in hun reis naar Groot-Brittannië. 

SeaFrance failliet – oud medewerkers boos

De actie was georganiseerd door Franse voormalig werknemers van MyFerryLink en SeaFrance. Ze bezetten eem pier en staken banden in brand, in een poging DFDS-veerboten het aanmeren onmogelijk te maken.

De ex-werknemers van MyFerryLink zijn boos op de overname van van de veerdienst door DFDS. De Deense maatschappij kocht eerder twee veerboten, de Rodin en Berlioz, van Eurotunnel, nadat een mededingingsautoriteit had geoordeeld dat Eurotunnel een te groot aandeel had verworven in de verbinding Calais-Dover.

Na de verkoop van de schepen werd een aantal werknemers ontslagen. Daar is men nog steeds boos over. De werknemers waren in eerste instantie in dienst van veerdienst SeaFrance. Toen dat bedrijf in 2012 failliet ging, nam Eurotunnel de veerdienst over, maar dat werd verplicht een deel te verkopen.  

Verschillende van de ex-werknemers zijn reeds banen aangeboden. Ze zijn al diverse malen in actie gekomen. 

 

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie