Actie in de Transport weer langzaamaan
| 16:44 | Truckstar Redactie

Actie in de Transport weer langzaamaan

Na drie weken zomerstop rijdt Actie in de Transport weer langzaamaan.

De plaats van de nieuwe actie was de A12 tussen Utrecht en Den Haag en het beginpunt was de Shell-pomp tussen De Meern en Woerden. Trucks reden vanaf daar vanaf 16:00 uur rijbaanbreed met zestig kilometer per uur richting Den Haag.

Spijkers met koppen

“Het ministerie is terug van vakantie en wij willen met deze actie duidelijk maken dat de sector nog steeds wakker is en van hen verwacht dat er op korte termijn ‘spijkers met koppen’ geslagen worden”, aldus de actiegroep op hun Facebook-pagina.

Volgens de ANWB was de kans op vertragingen reëel. Bij vorige acties was die vertraging er ook, maar ontstonden er geen enorme files. De VID verwachtte echter weinig problemen. Rond 17:00 was er langzaamrijdend verkeer op de A12 tussen Gouda en Zoetermeer.

Nieuw aan deze actie is echter dat er omgedraaid werd, in dit geval ter hoogte van Nootdorp. Het verkeer had dus in beide richtingen last van de acties. Doel is om de politiek aan te sporen iets te doen aan de misstanden in het wegtransport, zoals de oneerlijke lage lonen-concurrentie met Oost-Europese chauffeurs en alle ellende die dat met zich meebrengt.

Foto: De A12 was eerder ook doelwit van een langzaamaan-actie.

6 Reacties
  1. Eens met Dorro. Gooi Den Haag maar dicht of de gehele Rotterdamse haven zodat de politiek het benauwd krijgt. Nu wordt de werkende burger en collega chauffeur getroffen terwijl dat toch niet de bedoeling is en je verliest er ook het support van diezelfde mensen mee terwijl de minister heerlijk ongestoord z’n gang kan gaan en dit allemaal voor kennisgeving aanneemt. Wil je wat bereiken dan zal je toch echt de wegen rond Den Haag moeten blokkeren (na het reces natuurlijk)

  2. Ik ben het niet eens met deze collega’s aangezien dat ze ander transporteurs die wel eerlijk hun werk doen tegen houden met deze acties. Als je wild bereiken gooi Den Haag plat. Blokker bedrijven die met verkeer bezig zijn. En ga naar Brussel en gooi daar de doel plat wat die hebben alles veroorzaak. En laat de burger en je eigen hard werkende collega die het al moeilijk genoeg hebben met rust!

  3. Altayaraa ik snap je reactie. Maar ik denk dat je met zo af en toe eens langzaam rijden op een snelweg er niet voor gaat zorgen dat ons werk gejat wordt door slecht opgeleide oostblok chauffeurs. Ook zijn er nog meer dingen die me in Nederland mateloos irriteren en waar de overheid echt wat aan kan en moet doen. De prijs van de bestuurderskaart bijvoorbeeld. Ik heb hem laatst moeten verlengen en dat koste 100 euro waarom? In de rest van Europa is dat echt niet zo. En zo zijn er nog wel meer dingen. Als we de regering willen dwingen wat te veranderen moet je gewoon hardere acties doen. Met 20 km langzamer rijden verandert er echt nooit wat.

  4. Niet akkoord met deze vorm van acties. De bevolking heeft niets te maken met de problematiek van de MOE chauffeurs. Dus geen benzinestations of supermarkten blokkeren of langzaam aan op de snelweg, zo krijg je geen sympathie voor de zaak. Maar wel de Dam blokkeren, allerhande ministeries in Den Haag blokkeren dat ambtenaren en politici niet meer binnen of buiten kunnen. Dan pas krijg je de bevolking mee, want die politici doen toch niets voor de chauffeurs.

  5. Goed gedaan hoop dat het werkt! Ik denkt dat het toch eens tijd wordt voor nog hardere actie! Gewoon een eisenlijst naar de minister en haar 1 maand te tijd geven het op te lossen en anders gewoon eens een week niet werken! Geen of minder benzine naar de tankstations en geen of minder eten naar de supermarkten!

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie