Koeltrans Angeren
| 14:21 | Bert Mateboer

Acht nieuwe Duitsers voor Koeltrans Angeren

De afgelopen weken heeft Koeltrans Angeren de eerste ervaringen opgedaan met acht nieuwe Actros-trucks. De trekkers van Mercedes-Benz zijn geleverd met de ruime GigaSpace-cabine en een zeer uitgebreid pakket aan veiligheidssystemen.

Koeltrans Angeren is een specialist in het geconditioneerd vervoer van en naar Duitsland en in FTL (Full Truck Load) transporten door heel Europa. De vervoerder uit Bemmel maakt intensief gebruik van het wagenpark en rijdt met dubbele bemanning en weekendshifts. De nieuwe Actros 1845 LS trekkers worden verdeeld over Koeltrans Angeren en zusterbedrijf Koeltrans GmbH.

Koeltrans Angeren

Afhankelijk van de inzet gaan de trucks minimaal 140.000 kilometer op jaarbasis afleggen, met uitschieters tot wel 250.000 kilometer. Tijdens het intensieve gebruik, kunnen de chauffeurs vertrouwen op een uitgebreid pakket aan assistentie- en veiligheidssystemen. De acht Mercedes-Benz trekkers zijn voorzien van Active Drive Assist dat is gebaseerd op de beproefde automatische afstandsregeling met stop-and-go functie en op de spoorassistent. Active Drive Assist meet afstanden naar voorliggers en rijstrookmarkeringen en remt, accelereert en stuurt zelf indien nodig.

‘Veiligheid bewuste keuze’

Standaard zijn de trucks uitgerust met MirrorCam en de noodremsassistent Active Brake Assist 5. Op verzoek van Koeltrans Angeren leverde Mercedes-Benz truckdealer Wensink Arnhem de trekkers ook met SideGuard Assist die voor extra veiligheid in de dode hoek zorgt. Mede-eigenaar Matthijs Zwart: “Veiligheid is een bewuste keuze. We zijn een professioneel bedrijf en nemen onze verantwoordelijkheid voor onze chauffeurs en de medeweggebruikers. Nu we enkele weken onderweg zijn, hoor ik zeer positieve geluiden over de elektronische hulpsystemen aan boord van de Actros.”

GigaSpace-cabine
Voor het wagenpark van Koeltrans Angeren hanteert men een tweemerkenbeleid, zo rijdt het transportbedrijf ook met Scania’s. Zowel de Total Cost of Ownership als de uitstraling hebben meegewogen in de keuze voor Mercedes-Benz. De nieuwe anticiperende cruisecontrol Predictive Powertrain Control (PPC) kent nu ook bochtradiussen, rotondes en snelheidslimieten en bespaart hiermee 3 tot 5 procent brandstof.Toch wordt niet alleen cijfermatig naar de Actros gekeken. De grootste cabinevariant, de GigaSpace-cabine, biedt veel comfort voor de chauffeurs. Met onder meer lederen bekleding, luchtgeveerde bestuurders- en bijrijdersstoel, koelkast en standairco is elke Actros van alle gemakken voorzien.

Connectiviteit

Om alle werkzaamheden volgens de eigen hoge kwaliteitsstandaard uit te voeren, heeft men door heel Europa 300 medewerkers in dienst, een vloot van 120 trekkende eenheden en 80 charters. Wensink Arnhem is de vaste Mercedes-Benz mobiliteitspartner. Met de connectiviteitsservice Mercedes-Benz Uptime monitoren zij het onderhoud. Koeltrans Angeren wil de komenden periode samen met Wensink de inzet van de Actros trucks verder optimaliseren met het telematicasysteem Fleetboard.

Koeltrans GmbH

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie