Acht keer TGX voor A. Elmers
| 14:09 | Korneel Luth

Acht keer TGX voor A. Elmers

Internationaal Transportbedrijf A. Elmers Transport B.V. uit Hoofddorp heeft recent acht nieuwe MAN TGX-trekkers in gebruik genomen.

A. Elmers vernieuwde met de acht TGX’en een kwart van de trekkervloot. De laatste vier werden onlangs afgeleverd. De chauffeurs van Elmers roemen de MAN’s vanwege de ruime cabines en het feit dat de trucks stil en comfortabel hun werk doen. 

Maasvlakte bespoedigt Euro 6-investeringen

Door de forse toename van ritten richting de Maasvlakte zijn de investeringen in de nieuwe Euro 6-auto’s bespoedigd. Anthon Elmers: “In de regel gaan de trekkers bij ons probleemloos acht tot tien jaar mee, bij een jaarkilometrage van 80.000 tot 100.000 kilometer.” 

“Vanwege de milieueisen op de Maasvlakte, hebben we besloten nu wat eerder te investeren. Het betreft trekkers van het type TGX 18.440”, aldus Anthon Elmers, die samen met zijn broer Peter Elmers de directie van het bedrijf vormt. 

“De eerste vier Euro 6-trucks rijden al een tijdje. En ze zijn toch weer zuiniger dan de Euro 5-varianten”, aldus Elmers. Daarnaast worden de trucks ook steeds veiliger. Zo zijn de voertuigen uitgerust met de nieuwste assistentiesystemen op het gebied van veiligheid zoals Lane Guard System en Advanced Emergency Braking System. 

Acht keer TGX voor A. Elmers
Nette, mooie auto’s met ruime cabines.

Luchtvracht als core-business

Elmers is een familiebedrijf, met vestigingen in Hoofddorp en de luchthaven Schiphol. “De luchthaven is voor ons de core-business”, vertelt Anthon Elmers. 

“Zowel de luchtvracht vanaf Schiphol tot de bestemming het land in, als de aanvoer en afhandeling van export-goederen is onze specialiteit.” A. Elmers voert ook transportopdrachten uit die geen relatie hebben tot de luchthaven. Dit loopt uiteen van zware rollen papier tot uiterst fragile printerapparatuur. 

MAN-wagenpark

Het wagenpark bestaat volledig uit MAN’s en telt inmiddels meer dan veertig trekkende eenheden. De trailervloot is divers, uiteenlopend van grootvolume-opleggers tot schuifzeilen en gesloten carrosserieën. Het bedrijf beschikt tevens over een modern eigen warehouse met een opslagruimte van ruim 2.500 vierkante meter.

A. Elmers is klant van het eerste uur bij de MAN-dealer in Hoofddorp. Onder de nieuw geleverde voertuigen bevond zich tevens de 75e MAN. Al het onderhoud aan de vloot van A. Elmers – inclusief de trailers – wordt uitgevoerd door de MAN-dealer in Hoofddorp. 

Acht keer TGX voor A. Elmers
Een Elmers-MAN van een vorige generatie. 

“Rijden is voor ons de prioriteit”, zegt Anthon Elmers, die uitlegt dat zijn bedrijf al sinds eind jaren tachtig van de vorige eeuw klant is van MAN. “Wij zijn trouw aan leveranciers die ons goed behandelen. “Elke keer is weer gebleken dat de dealer en de MAN-trucks uitstekend aan onze verwachtingen voldoen.”

 

Klik hier voor alle MAN-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie