Absurd weggedrag automobilist gefilmd
| 10:32 | Korneel Luth

Absurd weggedrag automobilist gefilmd

De capriolen van automobilisten blijven verbazen, zie hier het volgende bizarre voorbeeld.

Onderstaande video is gemaakt met de dashcam van een truck en gepost op Dumpert.nl. Een automobilist – met een Volkswagen Jetta, kenteken 53-XV-GH – besluit om het fietspad te gebruiken om de betreffende truck in te halen.

Daarmee klapt deze bestuurder bijna frontaal op een tegemoetkomende fietser en besluit hij – eenmaal weer op de weg – om voor de truck eens even goed in de ankers te gaan. Dit levensgevaarlijke tafereel speelde zich af op de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard.

 

Aan de rij-opleiding kan het niet liggen

Vergeleken met andere landen is de rijopleiding in Nederland van een hoog niveau. Die volg je namelijk bij een erkende rijschool met goed opgeleide instructeurs, om vervolgens een rij-examen af te leggen waarbij de slagingspercentages niet bijster hoog liggen. Bovendien komt er een grote brok theorie bij.

Aan de rij-opleiding ligt het dus niet. Maar hebben sommigen eenmaal het rijbewijs, dan menen ze ongestraft de levensgevaarlijke aso uit te kunnen hangen. Daarnaast kan het zijn dat iemand in een ander land zijn/haar rijbewijs heeft verkregen.

Wellicht wordt de bestuurder van deze auto alsnog gepakt. Als vrachtwagenchauffeur is het in ieder geval zaak rustig en profesioneel te blijven in dit soort situaties, maar dat dat niet makkelijk is, moge duidelijk zijn.

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie