Abnormale Actros
| 14:31 | Truckstar Redactie

Abnormale Actros

Mika Auvinen zet unieke showtruck op de weg

Afgelopen weekend vond in het Finse Alahärmä de tiende editie plaats van de ‘Power Truck Show’. Dat is zo ongeveer het bekendste truckevenement van Finland, maar ook erg populair onder bezoekers en showtruckeigenaren uit de rest van Europa.

Steevast presenteren bekende showtruck-iconen zoals Juha Ristimaa en Mika Auvinen tijdens deze show hun nieuwste creaties. Dit jaar was het de beurt aan die laatste: na zijn ‘Xstar’ uit 2012 bouwde hij dit jaar wederom een Actros op tot regelrechte showtopper. De Actros 2651 ‘Highway Hero’ is een unieke truck geworden waarmee Auvinen naast eerste prijzen voor interieur, spuitwerk en opbouw -niet geheel verwonderlijk- de prijs ‘Best of Show’ mee naar huis nam.

Abnormale Actros

Foto: ook de achterzijde is erg bijzonder te noemen

Lisa Kelly

Om het thema ‘Highway Hero’ uit te beelden koos Auvinen ervoor om door airbrush-artist Perttu Papunen diverse iconen uit de wereld van trucks en vooral countrymuziek te laten vereeuwigen. Zo is op de cabine Lisa Kelly uit de tv-serie ‘Ice Road Truckers’ vereeuwigd. Verder is de truck verfraaid met diverse schilderingen van Amerikaanse trucks, maar ook country legendes als Johnny Cash en Fredrik Lundman sieren de bulkcombinatie. Eerdergenoemde Lisa Kelly bracht overigens ook een bezoekje aan het Power Truck Festival, zei het uit naam van Volvo Trucks. Dat deed ze geheel in stijl met een voor ons welbekende truck: de Volvo XXL Longtrotter van Andreas Transportservice uit Zweden, waarover je kon lezen in Truckstar nummer 4 van dit jaar.

Abnormale Actros

Foto: Lisa Kelly siert de rechterzijde van de Bigspace cabine 

Abnormale Actros

Een belangrijke rol was weggelegd voor de Volvo van Andreas Transportservice

Naast het bijzondere spuitwerk blinkt de Actros van Auvinen ook uit door de vele handgemaakte accessoires: vooral aan de voorzijde kreeg de Actros door de vele chroomdelen, de aangepaste grille en verlengde zonneklep een compleet andere uitstraling. Toch is de truck erg doordacht en zal er uiteindelijk ook gewoon mee gewerkt moeten worden.

De Highway Hero is een truck waarvan velen alleen kunnen dromen. Om er toch een beetje van te kunnen genieten delen we graag deze foto’s met je.

Uiteraard gaan we ook ons best doen om deze truck volgend jaar naar het Truckstar Festival te halen!

Foto’s: Mercedes-Benz Suomi / PP Design and Art

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie