AB Texel neemt Duits werk Van den Bosch over
| 12:03 | Korneel Luth

AB Texel neemt Duits werk Van den Bosch over

AB Texel neemt veevoedertransporten met blaaskippers over van Van den Bosch Transporte GmbH.

Transportonderneming AB Texel Groep neemt het Duitse veevoedertransport met sluiskippers over van de Duitse tak van Van den Bosch (- Transporte GmbH). De overname is voor beide bedrijven een strategische keuze. AB Texel, dat al actief is in het transport van veevoeder in de Benelux, verbreedt hiermee haar dienstverlening naar Duitsland.

Van den Bosch Transporte GmbH gaat zich concentreren op de bestaande kipper- en silowagenactiviteiten die veelal voor de food-industrie worden verzorgd.

AB Texel is bekend van het transport van onder meer aardappelen, veevoer en meel. De overname betekent dat AB Texel zich ook in het Duitse Salzgitter vestigt.

De overname van de veevoertransporten in Duitsland past in de strategie van AB Texel. “Met deze overname verbreden we onze dienstverlening naar Duitsland”, aldus Dennis Wetenkamp, directeur van AB Texel. “Bovendien kunnen we, vanuit Salzgitter, het transport met onze onderlossers in  Duitsland verder uitbreiden.”

Van den Bosch

Van den Bosch gaat zich in Duitsland focussen op de bestaande kipper- en silowagenactiviteiten. Van den Bosch Transporte GmbH maakt onderdeel uit van Van den Bosch Transporten, dat zich heeft toegelegd op het vervoer van vloeibare en droge bulkstoffen voor de food-, GMP+ en chemie-industrie. Van den Bosch Transporten heeft zeven vestigingen in vijf Europese landen.

Het bedrijf is geregeld negatief in het nieuws geweest vanwege de manier waarop het Oost-Europese chauffeurs inzet. Een tijdje geleden dreigde Van den Bosch Nederland in zijn geheel de rug toe te keren. Daar was vakbond FNV Bondgenoten echter niet van onder de indruk.

Lees ook: Van den Bosch is Nederland zat

Over AB Texel

AB Texel beschikt over een wagenpark dat is ingericht voor het transport van losgestorte agrarische producten zoals aardappelen, meel en mengvoeders. AB Texel heeft vestigingen in diverse Europese landen. Het wagenpark bestaat uit 500 trekkende eenheden en circa 900 opleggers.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie