Eemtrans-Baarn Volvo FH16
| 11:26 | Rik Werner

Aanschaf supersterke Volvo’s FH16 Eemtrans-Baarn snijdt hout

Eemtrans-Baarn BV heeft twee nieuwe Volvo’s FH16 aangeschaft. Ze vervangen twee schuifzeilcombinaties. De verse vrachtwagens zijn uitgerust met de krachtige 750 pk D16 commonrail dieselmotor. Dat is niet zonder reden.

Wat meteen opvalt aan de luchtgeveerde Volvo FH-combinaties is de korte wielbasis van de motorwagen (3.900 mm), in combinatie met de lange aanhanger. Het heeft volgens Eemtrans-Baarn alles te maken met de hoofdactiviteit van de onderneming:  transport van hout en plaatmateriaal. ,,Wij rijden hout voor zagerijen en handelaren”, vertelt Hendrik-Jan Dorrestijn, tweede generatie in het familiebedrijf. ,,Het komt regelmatig voor dat we drie houtlengtes achter elkaar moeten laden. Vandaar dat onze motorwagens aan de korte kant zijn. Tevens hebben ze een laag chassis, zodat we een laadbak met 2,95 meter insteekhoogte kwijt kunnen.”

Eemtrans-Baarn Volvo FH16

Bruikbare pk’s

Vanwege de zware ladingen en het werkgebied , namelijk de Benelux en Duitsland, heeft Dorrestijn bewust gekozen voor de zwaarste motor uit het Volvo-gamma, een 16-liter met 750 pk en een maximaal koppel van 3.550 Nm. ,,In de bergen zijn dat zeer bruikbare pk’s, die veel trekkracht leveren tegen een relatief laag brandstofverbruik”, aldus Dorrestijn.

De beide Volvo’s FH zijn tevens uitgerust met Work Remote. ,,Heel efficiënt. Chauffeurs hoeven tijdens het laden en lossen niet telkens terug de cabine in. Daarmee kunnen ze bijvoorbeeld de luchtvering regelen bij het laaddock, de verlichting in de bak bedienen en tijdens het laden de aslasten uitlezen.” Andere voorzieningen zijn de in de cabine geïntegreerde standkoeling I-ParkCool en het Visibility Pro-pakket, met onder meer Bi-Xenon-lampen met bochtverlichting. Het wagenpark van Eemtrans-Baarn bestaat overigens louter uit Volvo’s. ,,De afgelopen vijftig jaar hebben we weinig reden gehad om een ander merk te rijden. De trucks zijn heel betrouwbaar en vernieuwend.’’

Eemtrans-Baarn Volvo FH16

Lees ook: Van der Stelt heeft eerste nieuwe Volvo FH Globetrotters in huis

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht. 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie