Aandacht emotionele gevolgen ongeval
| 12:29 | Truckstar Redactie

Aandacht emotionele gevolgen ongeval

Mercedes-Benz Nederland lanceert vandaag www.safetruck.nl, een website gericht op de veiligheid van Mercedes-Benz trucks en de emotionele gevolgen van een ongeval.

Op www.safetruck.nl staat Mercedes-Benz Trucks stil bij de verregaande gevolgen van een ongeval. Gevolgen die veel verder gaan dan de schade aan het voertuig en de verwondingen van de inzittenden. De focus van de website gaat door middel van een indrukwekkend filmpje vooral uit naar de emotionele gevolgen van een ongeval. Een aspect dat vaak nog veel meer impact heeft dan de fysieke of financiële gevolgen. De minister van Infrastructuur en Milieu gaf eind april dit jaar te kennen dat het aantal verkeersdoden in 2014 in Nederland 570 is en stelt zich tot doel dit in 2020 terug te dringen tot maximaal 500 verkeersdoden. Mercedes-Benz verwacht dat innovaties op het gebied van veiligheid hieraan een belangrijke bijdrage kunnen leveren. 

Active Brake Assist 3

Veel aandacht gaat uit naar Active Brake Assist 3, een systeem dat de op handen zijnde Europese regelgeving rondom AEBS ver vooruit is. Active Brake Assist 3 herkent niet alleen langzaam rijdend, maar ook stilstaand verkeer en als de chauffeur hier niet op anticipeert, wordt deze tijdig met akoestische en visuele signalen gewaarschuwd. Reageert de chauffeur niet afdoende, dan remt de truck zelfstandig gedeeltelijk af, indien nodig zelfs volledig. Een groot voordeel is dat het systeem gebruikmaakt van radar, waardoor het ook bij dichte mist functioneert. Trucks met Active Brake Assist 3 dragen dus in hoge mate bij aan een veiligere verkeerssituatie. 

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie