*

A74 en Autobahn 61 bij Venlo dicht
| 15:21 | Korneel Luth

A74 en Autobahn 61 bij Venlo dicht

Dankzij een aardverschuiving zijn de A74 en Autobahn 61 momenteel afgesloten in de richting van Venlo.

De A74/A61 is vooral voor het Nederlandse wegvervoer een zeer belangrijke grensovergang. De weg zal zeker tot 18:00 vandaag afgesloten blijven; zoals op de foto’s te zien is, ligt er een enorme hoeveelheid zand en rommel op de rijbaan. 

A74 en Autobahn 61 bij Venlo dicht
De opruimwerkzaamheden van de aardverschuiving op de A74 zijn in volle gang. (ANP)

Zware regenval oorzaak ellende

Omrijden kan op verschillende manieren uiteraard maar ook op andere plaatsen in Limburg (en Brabant) zijn wegen afgesloten. De oorzaak is in alle gevallen zware regenval. Daarom is ook de N279 Roermond-Den Bosch in beide richtingen afgesloten tussen de weg naar Asten/Heusden en de aansluiting met de A67, zo meldt de VID.

Dit geldt ook voor de N297 Nieuwstadt-Born. Deze is in beide richtingen dicht tussen de weg naar Gelders Eind en de aansluiting met de A2 (afrit Born). De N396 Valkenswaard-Leende is ook in beide richtingen afgesloten door wateroverlast tussen Valkenswaard en de aansluiting met de A2 (afr. Valkenswaard).

A10 bij Orléans op vier plaatsen onder water

In Duitsland en Frankrijk zijn op verschillende plaatsen wegen dicht door overstromingen. Zoals we eerder deze week al berichtten, is de A10 bij Orléans onder water komen te staan. Die weg is nog steeds dicht, zo meldt de ANWB. De A71 is bij de aansluiting met de A10 ook afgesloten, komende vanuit Vierzon. 

A74 en Autobahn 61 bij Venlo dicht
Op dit screenshot van een luchtopname van de Franse televisie is duidelijk te zien hoe de A10 een grote waterweg is geworden. 

Duitsland 

In Duitsland is vooral de deelstaat Beieren getroffen door het noodweer. De hevige reden van gisteren liet er de rivieren en waterlopen op nauwelijks enkele uren extreem snel stijgen. Verschillende dorpen liepen onder water en waren daardoor van de buitenwereld afgesneden. Het gaat om het gebied tussen Landshut en Deggendorf in het noorden en Burghausen en Passau in het zuiden, aldus de ANWB. 

Lees ook:

Noodweer in Frankrijk: Orléans dicht

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie