*

A58 Zeeland dicht na kettingbotsingen
| 12:31 | Korneel Luth

A58 Zeeland dicht na kettingbotsingen

Na enkele zware kettingbotsingen is de A58 in Zeeland op 16 september in beide richtingen afgesloten geweest.

In de morgen vielen er twee doden op de A58 tussen Goes en Middelburg in Zeeland, waar in dichte mist enkele zware kettingbotsingen gebeurden. Met name in de richting van Bergen op Zoom is het op een aantal plaatsen helemaal misgegaan.

De veiligheidsregio Zeeland meldt dat er in totaal 150 voertuigen betrokken waren en dat er een ‘fors aantal gewonden’ was. Elf mensen zijn naar ziekenhuizen vervoerd. Eén van hen bleek ernstig gewond. Twee mensen zijn omgekomen.

Ambulances

Ambulances uit Zeeland, Zuid-Holland en Brabant werden ingeschakeld om de gewonden naar verschillende ziekenhuizen te vervoeren. Ook werd er een mobiele hulppost ingericht naast de A58 en was er een trauma-helikopter aanwezig. Die ondervond in eerste instantie echter ook hinder van de mist. Verder zijn veel mensen ter plaatse behandeld voor kleinere verwondingen.

De coördinatie van de hulpverlening is opgeschaald naar GRIP4, het hoogste niveau dat mogelijk is: provinciaal-landelijk.

Automobilisten werd gevraagd hun voertuigen te verlaten om met bussen naar een steunpunt gebracht te worden. Het Rode Kruis deelde water uit aan automobilisten die al uren in de file staan.

De Verkeers Informatie Dienst verwachtte niet dat de A58 richting Bergen op Zoom voor de avond vrijgegeven kon worden. De Veiligheidsregio Zeeland noemt 19:00 uur als tijdstip dat de weg weer open kon. Richting Middelburg zal de weg wellicht eerder vrijgegeven worden. Het bergen van alle voertuigen duurde uren en op verschillende plaatsen is de vangrail gedemonteerd zodat gestrande automobilisten konden omkeren. Het is niet bekend in hoeverre er vrachtwagens en chauffeurs betrokken zijn bij de kettingbotsingen.  

Foto: De mist is inmiddels grotendeels opgetrokken in Zeeland. Dit is één van de plekken op de A58 waar het misging. (ANP)


Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie