a50
| 09:43 | Arjan Olsthoorn

A50 Waterberg-Beekbergen weer open

Het groot onderhoud aan de A50 tussen knooppunt Waterberg en Beekbergen in de richting van Apeldoorn is klaar. De weg is sinds zondagavond weer open voor het verkeer. Ruim zes uur eerder dan gepland was het groot onderhoud over ruim 21 kilometer gereed. In 16 dagen tijd is de weg over een lengte van ruim 21 kilometer volledig opgeknapt en voorzien van nieuw asfalt, markeringen en vangrails. De werkzaamheden verliepen voorspoedig waardoor de weg eerder opengesteld kon worden.

Naast het integraal groot onderhoud zelf, was een van de grootste uitdagingen bij deze afsluiting het omleiden van de circa 620.000 motorvoertuigen die normaal gesproken deze periode gebruik maken van de A50. Samen met de betrokken wegbeheerders en hulpdiensten zijn vooraf en tijdens de werkzaamheden verkeersmaatregelen getroffen, gemonitord en waar nodig aangepast, waardoor de verkeershinder voor zowel de weggebruikers als de omgeving niet groter werd dan vooraf ingeschat.

Laatste stap onderhoud A50 in zuidelijke richting

In zuidelijke richting is het groot onderhoud aan de A50 bijna klaar: in drie weekendafsluitingen leggen we aan dit wegvak de laatste hand. Daarom is de A50 tussen knooppunt Beekbergen en knooppunt Waterberg in de richting Arnhem afgesloten in de weekenden van 23 – 26 september, 30 september – 3 oktober, 7 oktober- 10 oktober.

Daarna is de A50 tussen knooppunt Beekbergen en knooppunt Waterberg in beide richtingen weer klaar voor de komende jaren.

Foto: Rijkswaterstaat/Tineke Dijkstra Fotografie

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie