A4 Delft-Schiedam in 2015 klaar
| 10:47 | Truckstar Redactie

A4: eerste paal de grond in

Het eerste echte begin van de aanleg van het ontbrekende stuk A4 tussen Delft en Schiedam is een feit.

Op maandag 28 januari sloegen Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie A4all bij het Kethelplein de eerste paal de grond in voor het nieuwe stuk weg.

Mijlpaal
“We bereiken hiermee een nieuwe mijlpaal voor dit veelbesproken stuk snelweg, die van groot belang is voor de doorstroming in de regio Den Haag – Rotterdam. Met de aanleg van deze schakel in het wegennet geven we de economie een flinke impuls”,  aldus minister Schultz van Infrastructuur.

Vanaf april 2012 zijn er voorbereidende werkzaamheden geweest, waaronder talloze zandtransporten. Tot in dit jaar zullen dat zo’n 150.000 transporten zijn, een enorme berg werk dus.

Ook zijn er hulpbruggen aangelegd om het werkverkeer langs de nieuwe weg te scheiden van het overige verkeer en er is een informatiecentrum voor omwonenden en geïnteresseerden geopend.

Interessant genoeg is ook gezocht naar explosieven en zijn woningen in de directe omgeving bekeken om later te kunnen vaststellen wat voor eventuele schade deze opgelopen hebben door de aanleg van de A4.

Naast de daadwerkelijke aanleg van de weg wordt de komende periode ook gewerkt aan de bouwwegen, het graven en dempen van watergangen, grondwerk, het bouwen en herbouwen van viaducten en de aanleg van geluidsschermen bij het Kethelplein.

Het stukje A4 zal in 2015 klaar zijn.

Foto: Kijkend naar het zuiden vanaf Delft is het tracé van het ontbrekende stukje A4 duidelijk zichtbaar. Aan het eind, bij het Kethelplein ging maandag de eerste paal de grond in. (ANP)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie