A12
| 13:03 | Arjan Olsthoorn

A12 richting Den Haag weer volledig open voor verkeer

De snelweg A12 richting Den Haag onderging van 27 september tot 7 oktober 2021, een grondige opknapbeurt. Er is 24 uur per dag gewerkt om de A12 weer op tijd te kunnen openen voor de weggebruiker. Met het afronden van de werkzaamheden en het verwijderen van de afzettingen, is dat in de ochtend van 7 oktober 2021 gelukt.

De A12 heeft de afgelopen 9 dagen een grondige opknapbeurt ondergaan. Tussen Woerden en Nieuwerbrug is het asfalt over 4,5 km over de volledige breedte vervangen door dubbellaags ZOAB (Zeer Open Asfaltbeton), dit is zeer stil asfalt. Dit asfalt is ongeveer 2 cm hoger dan het huidige asfalt. Daardoor moesten ook bermen en vangrail op de juiste hoogte worden gebracht.

Daarnaast is 23 km aan nieuwe belijning aangebracht en zijn 38 detectielussen vervangen. Tevens zijn er 8 voegovergangen vervangen voor stillere voegen, kapotte verlichting vervangen, gemaaid en betonreparaties aan viaducten uitgevoerd. Een omvangrijke klus die 24/7 per dag doorging. Door dit omvangrijke onderhoud is dit deel van de A12 weer klaar voor de toekomst en heeft de omgeving minder last van snelweggeluid. De A12 richting Utrecht verkeerd in betere conditie en wordt op een later moment aangepakt.

Kort en hevig

Er is bewust gekozen voor een korte afsluiting met hevige hinder. Met een volledige afsluiting van meerdere dagen achter elkaar is in korte tijd veel werk verzet. Zo kon de veiligheid van de weggebruiker en wegwerker beter gegarandeerd worden dan bij kortstondige afsluitingen.

Omgevingsmanager Stef Kampinga aan het woord: “Het was een flinke klus die kort, hevig en onvermijdelijk was. We hebben met man en macht 24/7 doorgewerkt om de A12 richting Den Haag weer op tijd en in goede staat open te kunnen stellen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie