Chauffeur Peter Heibroek komt toch terug naar Nederland om hier in een ziekenhuis zijn verdere behandeling te genieten.
Een dag geleden schreven we over het zware ongeluk dat Peter overkwam tijdens het laden in Zuid-Duitsland, en zijn gedwongen Duitse ziekbed van in totaal acht weken.
Peter kreeg nauwelijks bezoek en wilde graag naar een Nederlands ziekenhuis in, of in de buurt van zijn woonplaats Veendam. Geen enkele partij wilde echter voor de kosten van de repatriëring opdraaien, maar dat is ineens veranderd.
Beraad verzekeraar en ANWB
Eind deze middag kregen we positief nieuws van Peters broer André. Hij vertelt: “Als broer van Peter Heibroek kan ik jullie melden dat Peter in de loop van volgende week richting Nederland zal komen. Dit is na beraad tussen Menzis en de ANWB vanmiddag besloten.”
André vervolgt: “Ze zeggen dat de verblijfkosten daar voor de komende weken, na overleg met het ziekenhuis Heidenheim, hoger zouden uitvallen dan het vervoer naar Nederland.”
Opvallende wending
Dat is een opvallende wending in deze zaak. Of men geschrokken is van de publiciteit, of men vanwege alle publiciteit alles nog eens nagerekend heeft, is voor ons gissen.
Het belangrijkste is in ieder geval dat Peter naar Nederland kan komen: een goed begin van een wat een lang herstel zal worden.
Hartverwarmend medeleven
Op de Truckstar-redactie en ook op onze Facebook-pagina stroomden vandaag de reacties binnen. Dat medeleven is hartverwarmend en moet Peter zeker goed doen. De redactie van Truckstar bedankt iedereen daarvoor. Ook kwamen er aanbiedingen binnen om Peter op te halen. Die mensen zijn we eveneens veel dank verschuldigd voor hun bereidheid, hun tijd en moeite te willen doen voor een collega!
Verder wensen we Peter een goede reis terug naar Nederland, en heel veel sterkte de komende tijd met het herstel en de revalidatie. Wil je Peter alsnog een kaartje sturen, dan kun je dat doen via de redactie van Truckstar op onderstaand adres. Wij sturen de post door naar hem.
Redactie Truckstar
t.a.v. Peter Heibroek
postbus 40094
2130 KZ Hoofddorp
Foto: Groningse ambulance (ANP)