Cor vd Spek - Iveco Stralis
| 12:15 | Rik Werner

Weer een Stralis voor Cor van der Spek, mét bijzondere brandstoftank

Goede ervaringen hebben de chauffeurs van Cor van der Spek met de Iveco Stralis Hi-Way. En dus komt er opnieuw een Italiaan in het wagenpark van het gelijknamige transportbedrijf annex mesthandel uit Poederoijen.

De nieuwste truck in het wagenpark is een 460 pk en 2.150 Nm sterke Iveco Stralis met Hi-Way cabine. Voor het transport van mest heeft Cor van der Spek gekozen voor een meesturende en hefbare voorloopas met een draagvermogen van 7,5 ton. Voor het aandrijven van de pompen op de tank- en Walking Floor trailers is een hydrauliekinstallatie gemonteerd.

Cor vd Spek - Iveco Stralis

Brandstoftank

Bijzonder is de aanwezigheid van een kunststof 260 liter brandstoftank aan de achteroverbouw van de Stralis. Iveco spreekt van een ‘unieke oplossing’ om het ruimteprobleem aan het chassis van voorloopas-trekkers op te lossen. Het exterieur valt op door onder meer de montage van verstralers, zwaailampen en luchthoorns op het dak.

Het wagenpark van Cor van der Spek bevat al verschillende Iveco Stralis trekkers. Ook heeft de onderneming nog de beschikking over een Magirus-Deutz uit 1986 met drie-zijdige kipperopbouw.

Lees ook: Van Weverwijk neemt advies chauffeurs ter harte bij aanschaf nieuwe Iveco Stralis

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie