*

8 mei Truckersfestival Westfriesland
| 14:30 | Boudewijn Bos

8 mei Truckersfestival Westfriesland

Het is aftellen geblazen voor de organisatie en bezoekers van het Truckersfestival Westfriesland. 8 mei gaat het festival van start.

Een groep jongens heeft in 2010 de handen in één geslagen en Truckersfestival Medemblik weten de redden. Ze hebben het hef in handen genomen en de naam veranderd naar Truckersfestival Westfriesland. Zondag 8 mei is het weer tijd voor een nieuwe editie. 

Nieuwe editie

Truckfestival-Westfriesland is een jaarlijks terugkerend festival gehouden in de binnenstad van het pittoreske Medemblik. Meer dan 100 trucks worden dan opgesteld in de stadskern van deze historische vissersplaats. Het festival staat bekend om zijn gastvrijheid, kleinschaligheid maar vooral vanwege de gezelligheid en de veelbesproken ‘uittocht’!

Om deel te nemen hoef je geen supertruck te hebben. Het gaat de organisatie om het samen zijn en de gezelligheid. Iedereen is chauffeur en heeft dezelfde passie voor het werk. Het gaat om het goede gevoel. De toegang is gratis voor bezoekers en deelnemers.

8 mei Truckersfestival Westfriesland

Ontstaan

“Wij zijn een groepje jonge jongens die al jarenlang genieten van een festival. Tot 2010 altijd genaamd Truckersfestival Medemblik. Toen bleek dat de huidige bestuurders van het festival het einde zagen naderen, hebben wij de koppen bijeen gestoken. Het mocht niet gebeuren dat het festival ten onder ging en we keken direct of het festival te redden was.”

En een oplossing was er. “In 2010 zijn wij met ‘de STEM’, en de gemeente in onderhandeling gegaan. Onder begeleiding van oud-bestuurslid Richard Kooi, hebben wij toestemming gekregen om het festival door te zetten.”

Klik hier voor de website van Truckersfestival Westfriesland. Bekijk hier ook meer foto’s en video’s van voorgaande jaren.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie