digitalevrachtbrie
| 18:15 | Rik Werner

Proef met internationale digitale vrachtbrief start vrijdag 1 december

Chauffeurs die internationaal rijden hoeven in de toekomst zo goed als zeker niet meer te werken met papieren vrachtbrieven. Komende vrijdag, 1 december, begint er een proef met de digitale vrachtbrief in de Benelux. Dat meldt het ANP.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) laat onderzoeken of de digitale vrachtbrief geschikt is voor grensoverschrijdend vervoer. Zij liet dat vandaag weten tijdens een congres van TLN in Amsterdam. In Nederland wordt de digitale vrachtbrief al met regelmaat gebruikt.

Stapels paperassen

Vrachtvervoerders kunnen dan efficiënter en met minder kosten werken. Voor chauffeurs komt er een einde aan leuren met stapels paperassen.  ,,Voor de vrachtvervoerders betekent de digitale vrachtbrief dat ze minder tijd kwijt zijn met het opstellen, sorteren en archiveren van vrachtbrieven. Nu gaat het om een proef, en wat mij betreft wordt het zo snel mogelijk dagelijkse praktijk’’, aldus Van Nieuwenhuizen.

De Europese Commissie is volgens haar departement geïnteresseerd in de opzet van het proefproject, omdat het bij goed functioneren kan dienen als voorbeeld voor andere landen in Europa.

Terug naar het Truckstar nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie