60 Scania G410's voor Jumbo
| 14:11 | Truckstar Redactie

60 Scania G410’s voor Jumbo

Jumbo Supermarkten voegt zestig Scania G410 Euro 6-trekkers toe aan het wagenpark.

Jumbo is de laatste tijd mede door de overname van C1000, flink aan het groeien, en opent veel nieuwe winkels. Hierdoor investeert de supermarktketen in een modern wagenpark. De G410 Euro 6 Streamline-trekkers zijn hier onderdeel.

Opvallende trucks

Uiteraard zijn de Scania’s in de gele Jumbo-huisstijl gespoten. De trucks hebben de mooie Highline-cabine, maar vallen vooral op door de meegespoten onderlijn, bovenlijn en spiegels, chromen stylingaccessoires, Alcoa wielen en xenon verlichting.

De nieuwe voertuigen zullen worden ingezet voor de distributie van levensmiddelen naar Jumbo winkels in het hele land. Jumbo Supermarkten heeft op dit moment tegen de 400 winkels en dit aantal groeit wekelijks.

Euro 6 zonder EGR en de Streamline

Interessant is dat de zes-cilinder motor in de 410 pk-versie de Euro 6-norm haalt zonder EGR, maar met alleen SCR. Bij de Scania Streamline zijn tal van brandstofbesparende verbeteringen doorgevoerd om extra procenten brandstof te besparen, zoals verbeterde aerodynamica, standaard Active Prediction, een tweede generatie Euro 6-motoren en een verder verfijnde Opticruise versnellingsbak met Economy-modus. Alle voertuigen zijn voorzien van een reparatie- en onderhoudscontract bij Scania en worden over geheel Nederland uitgeleverd.

“De belangrijkste reden voor Jumbo om wederom voor Scania te kiezen, is het sterke partnership dat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd”, aldus Ton van de Donk, Manager Transport van Jumbo Supermarkten. “Vanzelfsprekend moet het product goed zijn, maar de relatie met Scania en het betrouwbare servicenetwerk zijn ook van groot belang. De relatie tussen Scania en Jumbo gaat al vele jaren terug.”

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie