Van Dam Transport
| 11:02 | Arjan Olsthoorn

510 pk sterke S-Way voor Van Dam Transport

Van Dam Transport uit Kwintsheul gaat met een krachtige Iveco S-Way met 510 pk de weg op. Het is zijn paradepaardje in de stal van in totaal twaalf trucks. Jaap van Dam, directeur bij Van Dam Transport: “Ik heb écht een beauty, waarmee ik indruk maak op de weg. Wij hebben, net als Iveco, door de komst van onze nieuwe trekker een prachtig visitekaartje in het Westland, Zuid-Holland.”

Met veel enthousiasme namen Jaap van Dam en zijn chauffeurs de nieuwe truck in ontvangst. Jaap van Dam vertelt graag over zijn nieuwe truck: “Een Iveco is motorisch erg sterk, zo heb ik van chauffeurs gehoord. Ik kom met iets moois voor de dag waar iedereen vol bewondering naar staat te kijken. Daarnaast vind ik het erg leuk om straks in Italië met mijn nieuwe vrachtauto iedereen te verassen, omdat deze er zo indrukwekkend uitziet.” Het contact met Iveco is gestart tijdens de Ride & Drive dagen. Daar maakten Jaap en zijn chauffeurs een demorit, waardoor zij volledig overtuigd zijn van de kracht van de nieuwe truck. “Het rijcomfort is uitstekend en door de uitstraling van de nieuwe S-Way rijden we in stijl op de weg. We hebben een nieuw visitekaartje erbij gekregen. Er staat een volwaardige truck op de weg die zich met iedere concurrent kan meten”, aldus Jaap.

Lees verder onder de foto.

Van Dam Transport

Geïnteresseerd 
Chauffeurs zijn erg onder de indruk van de nieuwe truck. Jaap van Dam licht dit toe: “Diverse chauffeurs zijn zeer geïnteresseerd in de IVECO S-WAY en willen zo instappen om vast in deze vrachtwagen te rijden. Zij kwamen zelfs in hun eigen tijd naar de zaak toe om hem te bewonderen toen hij werd afgeleverd.” Toch rijdt Jaap eerst zelf een tijdje met zijn nieuwe pronkstuk. Hij wil deze met zijn eigen handen beetpakken om alles eerst zelf te ervaren.

De Iveco S-Way beschikt over een Cursor 13 motor met 510 pk en een Hi-Tronix geautomatiseerde 12-trapsversnellingsbak, waarmee hij moeiteloos heuvels kan beklimmen. Op een dalend/stijgend hellend vlak wordt de versnellingsbak in neutraal geschakeld om de kinetische energie van het voertuig te benutten en brandstof te besparen. Zonder merkbare overgang wordt de juiste versnelling direct weer ingeschakeld, zodra de snelheid afneemt of toeneemt. Deze truck is volledig uitgerust met onder andere een Hi-Connect infotainmentsysteem met TomTom trucknavigatie en een Connectivitybox, waardoor Jaap als eigenaar in realtime zicht heeft op het brandstofverbruik en de ‘gezondheid’ van de truck.

Van Dam Transport
Van Dam: “Wij zijn een all-round transportbedrijf met een specialisatie in het bevrachten van schepen, zeecontainers, stukgoedvervoer & koel- en vriestransport. Wij gaan met de nieuwe vrachtwagen voornamelijk op en neer rijden richting Italië en Zuid-Frankrijk.” Jaap kijkt met een fijn gevoel terug op de samenwerking met Iveco Schouten. “Edwin van der Poel nam als verkoopadviseur de tijd voor je en we hebben samen een complete vrachtauto neergezet! De eerste ervaringen zijn goed en we kijken met een glimlach naar de toekomst.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie