50ste Volvo voor Den Ouden Tanktransport
| 12:33 | Korneel Luth

50ste Volvo voor Den Ouden Tanktransport

Onlangs Den Ouden Tanktransport haar vijftigste Volvo-truck in gebruik.

Het is een Volvo FH 460 Globetrotter 4×2 Light Concept-trekker, geleverd door Volvo Group Truck Center Alblasserdam.

“Voor ons is gewicht enorm belangrijk”, zegt directeur-eigenaar Jan den Ouden. “Volvo heeft wat dat betreft met de nieuwe Volvo FH echt een enorme stap gemaakt. Ondanks de Euro 6-technologie en de veiligheidsopties hebben zij het gewicht toch weten te reduceren.”

“Daarnaast is in ons werk veiligheid een vereiste. De trucks zijn dan ook uitgerust met Forward Collision Warning met Emergency Brake. Het zijn al met al magnifieke trucks met veel slimme oplossingen”, aldus den Ouden.

De nieuwe FH maakt deel uit van een totale order van zeven Volvo FH-trekkers. Inmiddels zijn er nog drie eenheden bijbesteld.

Fuel Advice

Bijna net zo belangrijk als het product, vindt Jan den Ouden de begeleiding en de trainingen die de dealer geeft. Zo heeft Den Ouden op alle trucks Fuel Advice: een service waarmee de brandstofkosten volgens Volvo tot vijf procent verlaagd kunnen worden.

“Je kunt een prachtproduct neerzetten, maar de chauffeur moet weten hoe hij er mee om moet gaan. De rechtervoet bepaalt nog steeds veel. We bespreken de resultaten en de prestaties per truck en Volvo begeleidt de chauffeurs. Je ziet merkbare verbeteringen. Het is een samenwerking die voor mij van groot belang is”

50ste Volvo voor Den Ouden Tanktransport
Gewicht is belangrijk in het tanktransport, maar minstens zo belangrijk is een goed opgeleide chauffeur.

Met één truck begonnen

“Ik ben begonnen met één truck. Daarna ging het balletje rollen. Ik groeide mee met de klanten, maar groei is niet de ambitie. Wel het goed onderhouden en ontzorgen van onze klanten. Door service te verlenen en mee te denken over de logistiek van de opdrachtgevers hebben we een goede reputatie opgebouwd.”

Den Ouden startte zijn bedrijf bijna vijfentwintig jaar geleden in een slechte tijd en groeide feitelijk met wind tegen. De crisis van 2008 zorgde echter voor een terugval.

“Dertig procent van het totale volume viel weg. Vanaf 2009 zagen we opnieuw een stijgende lijn. We hebben nu, inclusief charters, circa zeventig eenheden op de weg.” Het eigen wagenpark bestaat uit vijftig eenheden. Het werkveld van Den Ouden Tanktransport is heel Europa.

Het betreft voornamelijk chemicaliën. De eigen tankcleaning is onderdeel van de totale aanpak van het bedrijf, dat gekenmerkt wordt door het streven onafhankelijk te zijn van anderen. Het overgrote deel van de vijftig eigen eenheden is Volvo. “De vijftigste Volvo is een mijlpaal”, besluit Jan den Ouden. 

50ste Volvo voor Den Ouden Tanktransport
Een keurige en nette nieuwe FH. Niet alleen is dit een mooi visitekaartje voor het bedrijf; ook als chauffeur kun je hier prima mee voor de dag komen. Met andere woorden: het is geen straf om naar deze truck terug te mogen lopen als je je ergens aangemeld hebt om te komen lossen of laden.

Klik hier voor alle Volvo-nieuws

Klik hier voor het nieuwsoverzicht

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie