| 12:41 | Bert Mateboer

3500 kg cocaïne gevonden bij Van Wanrooy

Bij een inval op het terrein van Van Waanrooy Transport zijn de directeur en drie medewerkers aangehouden. De inval gebeurde nadat de douane in de haven van Antwerpen 3.500 kilo cocaïne had ontdekt in een zeecontainer.
De polite besloot niet meteen in te grijpen maar de container, met daarin bananen, te volgen. Hij werd naar het bedrijfsterrein van Van Wanrooy vervoerd. Toen een aantal mensen daar de container wilden leeghalen, greep de politie. Drie mensen werden aangehouden; behalve om de directeur P. van W. gaat het om een 54-jarige vrachtwagenchauffeur, een 58-jarige man en een 31-jarige vrouw.
Bij de inval zijn administratiegegevens in beslag genomen. Het transprotbedrijf blijft open en het werk blijft doorgaan.

Al eerder verdacht

Van W. is eerder met de handel van cocaïne in verband gebracht. In 2011 werd op het terrein van Van Wanrooy 2500 kg cocaïne ontdekt in een container met perziken. Van W. werd ook toen aangehouden maar door de rechter vrijgesproken omdat de belastende verklaring tegen hem niet geloofwaardig was.
De cocaïne die dit keer is aangetroffen, heeft een straatwaarde van honderd miljoen euro.

 

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie