Volvo Turbo Compound met trailer
| 12:01 | Arjan Olsthoorn

32 Volvo’s met Turbo Compound voor Hessing

Met een order van 32 Volvo’s FH met I-Save met Turbo Compound zet Hessing Logistiek vol in op brandstofbesparing en reductie van CO2-uitstoot. Volvo Trucks-dealer Van der Linden van Sprankhuizen (LVS Trucks) gaat de trucks leveren.

Directeur logistiek Rens van Brugge. “Een deel van ons wagenpark moet worden vernieuwd en op voorhand hadden we een aantal criteria: veiligheid, de mening van chauffeurs, de serviceorganisatie en het brandstofverbruik. We gaan met deze trucks namelijk flink wat kilometers maken, zo’n 190.000 per jaar. We hebben een tender gedaan waarbij we vijf merken met elkaar hebben vergeleken. Op alle punten scoorde Volvo het best.”

Volvo Hessing

Turbo Compound
De D13TC-motor verbetert de verbranding door middel van nieuwe, gepatenteerde zuigers met een gegolfd binnenwerk. Deze verhogen de efficiency door warmte en energie naar het midden van de cilinders te leiden. Overtollige energie in de uitlaatgassen wordt vervolgens gebruikt om de motor aan te drijven via de Turbo Compound-unit, een extra turbine die in de uitlaatgasstroom is geplaatst. De D13TC-motor produceert tot 300 Nm extra koppel. Dat betekent dat er minder toeren en brandstof nodig zijn om een constante snelheid aan te houden.

Chauffeurs
Chauffeurs hadden ook een belangrijke stem. Van Brugge: “We hebben tijdens de oriëntatie demo-trucks ingezet in onze operatie. In het geval van Volvo was dat de I-Save Fuel Hero demo. Chauffeurs gaven aan dat het een fijne auto is qua rijkarakteristiek en bedieningsgemak. Na de levering krijgen onze chauffeurs overigens begeleiding om het potentieel van de trucks optimaal te benutten. Zo maken we gebruik van Dynafleet Fuel & Environment, om nog meer inzicht te krijgen in prestaties van trucks en verbruikscijfers, en gaat een Fuel Coach van LVS Trucks onze chauffeurs ondersteunen.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie