| 11:25 | Arjan Olsthoorn

3 MAN zwaartransporttrekkers voor Van der Vlist

Voor het zwaardere werk  bij de Van der Vlist Transportgroep zijn onlangs drie MAN TGX zwaartransporttrekkers aangeschaft. Van der Vlist vervoert voornamelijk bouwmachines en ondersteunt ook de producenten van deze machines door een stuk eindassemblage te verzorgen.

In het wagenpark van Van der Vlist zijn diverse truckmerken vertegenwoordigd. Voor het zwaarste werk, dus vanaf treingewichten boven de honderd ton, koos Van der Vlist voor MAN. “Dit merk voldoet volledig aan onze criteria van veiligheid en kwaliteit. Met name de aandrijflijn is opgewassen tegen de zwaarste transporttaken. Dat hebben we niet uit de specificaties afgeleid die de dealer ons aanreikte, maar uit een stevige praktijktest. Daaruit kwam MAN als afgetekende winnaar uit de bus.”

De trucks zullen ook internationaal ingezet worden. Er kan duizend liter brandstof mee en het elektrische systeem van de truck wordt ondersteund door een zonnepaneel op de opbouw achter de cabine.

Van der Vlist legt uit dat er lang een relatie bestaat met dealer Rosier van den Bosch. “Die bevindt zich in onze regio en daarmee hebben we afspraken gemaakt omtrent service en onderhoud aan deze speciale trucks.” Van der Vlist beschikt ook zelf over een grote werkplaats. “Die wordt gebruikt voor alle soorten onderhoud aan ons materieel. We willen niet alleen dat ons materieel altijd veilig en betrouwbaar is, we streven ook naar het laagste gewicht. Dat betekent bijvoorbeeld dat we al ons rollend materieel met lichtmetalen wielen uitrusten.”

1 Reactie
Meepraten? Schrijf hier jouw reactie