| 08:13 | Jasper Egberts

Na 20 jaar komt droom uit voor John

Met de aflevering van zijn nieuwe DAF XF 480 Super Space Cab komt een einde aan een hectische tijd voor John Goedegebuure en zijn vrouw Betty. ‘Maandag mag ik er eindelijk mee gaan rijden en daar kijk ik naar uit’.

Na 20 jaar als chauffeur in loondienst, was het voor John Goedegebuure uit Oude – Tonge de hoogste tijd om voor zichzelf te beginnen. Gesteund door zijn vrouw Betty trok hij de stoute schoenen aan en ging opzoek naar een geschikte truck. Bij DAF dealer Truckland Rotterdam stelde hij een multifunctionele truck samen. ‘Het is een DAF XF Super Space Cab met voorloopas en 480 pk sterke krachtbron geworden’.

Wensen in vervulling

Hij koos voor de kleur Jamaica Blue. “Een van mijn eerste werkgevers had blauwe auto’s en dat ben ik altijd mooi blijven vinden. Nu kon ik natuurlijk zelf de kleur bepalen en ben voor een heldere blauwe metallic lak gegaan’ vertelt John. Hij had nog meer wensen; zo wilde hij ook de zijkant van het chassis dicht gebouwd hebben. Daarvoor ging hij naar Sjaak Kentie uit Schoonhoven. Die maakte aan de bijrijderskant een grote 800 liter dieseltank en aan de bestuurderskant een opbergkist tussen de demper en de voorloopas. Dit alles is dichtgemaakt tot aan de spatborden en aan de bovenkant voorzien van traanplaat en slangenrek.
Onder de voorbumper koos John voor een kleinere en subtiele spoiler, namelijk die van een Volvo FH 01. Elenbaas uit Poortvliet zorgde ervoor dat ook de opbouw en accessoires dezelfde Jamaica blauwe kleur kregen.

Aan het werk

Met de voorloopas en verschuifbare schotel kan John eigenlijk iedere trailer wel aankoppelen. ‘Het grootste gedeelte zal ik met containers gaan rijden, voor Cargo Terminal Gadering BV, tussen de Maasvlakte, Pernis en de haven van Antwerpen’ vertelt hij over zijn werkzaamheden. Als of dit allemaal nog niet genoeg is, heeft hij ook nog wensen voor de toekomst. ‘Ik wil nog een achterbumper en de cabine verder bekleden met grijze spikkelstof, maar eerst wil ik er vooral meegaan rijden en geld verdienen’.

Tekst en foto’s: Vincent Broer

2 Reacties
  1. John was 2 jaar oud toen wisten wij als ouders al,dat als hij groot was chauffeur zou worden, net als zijn vader, hij was anderhalf jaar oud toen hij mee reed in de grote bruun dat noemde zo, en ging in de school vakantie,s altijd mee en reed ook als hij de kans kreeg op eigen terrein ,toen hij 13 was ging hij auto,s wassen bij een transport bedrijf en toen hij 18 was reed hij zelf,nu is zijn droom uitgekomen eigenlijk na 37 jaar,proficiat John behouden vaart toe gewenst en nog veel gezonde kilometers.👍

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie