| 10:09 | Arjan Olsthoorn

17 keer DAF voor Wetron Weert

Wetron Transport & Logistics en TransMission Weert heeft onlangs zes DAF LF 260 en elf DAF XF 480 trucks besteld. De trucks van de nieuwe order zijn recent door Allers Bedrijfswagens B.V. afgeleverd.

 “Het gaat om vervanging van oudere trucks en om uitbreiding van het wagenpark”, zegt Fleet Manager Mike Geurts. “De LF is met name voor de activiteiten bij TransMission Weert. Dit bedrijf is sinds vorig jaar onderdeel van de Wetron groep. TransMission is gespecialiseerd in distributie van kleinere zendingen, waarvoor de LF uitermate geschikt is vanwege zijn compacte afmetingen en wendbaarheid. We hebben gekozen voor de LF 260 19-tons uitvoering. Daarmee zit de laadvloer op gelijke hoogte met onze docks. Ook oogt deze truck net wat robuuster, dan zijn lichtere varianten.”

DAF LF en XF

De XF is bij Wetron met name voor het ‘grotere’ werk. “Vorig jaar hebben we al een aantal XF-trucks aangeschaft. De chauffeurs zijn erg tevreden en wij ook. Het brandstofverbruik is zeer goed. Een reden voor ons om ook voor dit jaar weer een aantal nieuwe DAF’s in te zetten. Het totale wagenpark bestaat uit zo’n 110 trekkende eenheden waarvan 75 trucks voor Wetron, en 20 trucks en 15 busjes bij TransMission Weert.”

Wetron Trein

Intermodaal
Naast het traditionele wegtransport is Wetron specialist in intermodaal vervoer. Het bedrijf heeft een eigen treindienst, die vijf dagen per week pendelt tussen de regio’s Venlo en Milaan. “Op de wagons passen de laadeenheden die we op onze vrachtauto’s vervoeren. Voor het transport van en naar Venlo hebben we een 40 tal vrachtwagens rijden en evenzoveel in de regio Milaan om goederen aan- en af te voeren van en naar onze klanten.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie