| 14:41 | Jasper Egberts

150ste Scania voor Millenaar & Van Schaik

Millenaar & Van Schaik Transport in Oude Meer vierde recent een belangrijke mijlpaal in hun relatie met de Scania organisatie. Eén van de vier G410 SCR-only vijfassige asfaltvoertuigen is de 150ste Scania die het bedrijf kocht.

Order van vijf

De 150ste Scania markt deel uit van een order van vijf: vier vijfassige 410 pk 10×4 asfaltkippers met een hefbare gestuurde naloopas en de G-dagcabine en één 8×2 410 SCR-only uitgerust met een P-cabine met een lage instap.
Van alle asfaltkippers bij Millenaar & van Schaik zijn er 6 uitgerust met een bandlossysteem.
“Die zetten we in bij het werk waar we niet kunnen kiepen zoals in tunnels,” vertelt Millenaar. “Dat gaat weliswaar iets langzamer dan kiepen, maar toch altijd nog binnen drie minuten. We zijn met deze service redelijk uniek. Want in heel Nederland zijn er maar 12 voertuigen die dat kunnen, waarvan er dus zes bij ons rijden. Samen met de uiterst korte draaicirkel dankzij de drie sturende assen, hebben wij met deze 10×4 en 8×4 Scania’s een bijzonder veelzijdig inzetbaar voertuig.”

Tijd vliegt

“De tijd gaat snel,” blikt Millenaar terug op alweer de 150ste Scania. “Ongeveer 75 procent van ons wagenpark is Scania. Dat begon in 1969 met de aanschaf van 4 stuks LS85 asfaltkipper.
Niet meer te vergelijken met waar we nu mee rijden. Sowieso gaat het hard. In 2006 kochten we onze 100ste Scania. Dat was ook een 10×4. En we hebben ook nog steeds een 141. Die hebben we helemaal gerestaureerd.” Een 142/143 en een 144 staan in opslag om hetzelfde in de toekomst te ondergaan.

De trucks worden de laatste jaren gekocht via de Scaniadealer in Uithoorn. “We hebben heel goede ervaringen met het merk,” vertelt Millenaar. “Wij zijn er destijds mee begonnen omdat Scania heel onderscheidend was van de rest. “De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik de verschillen tegenwoordig iets kleiner vind worden. Maar als bedrijf kijk je niet alleen naar de trucks, maar naar de hele organisatie. En dan hebben wij nog steeds meer dan genoeg redenen om Scania’s te blijven kopen. Niet in de laatste plaats omdat die 410 pk motor bij ons in de praktijk heel zuinig blijkt.”
Millenaar_VanSchaik 1 pers 2016

v.l.n.r. Cor Millenaar, Ron Millenaar, Dick Millenaar, Cor de Mooy (Scania), Ad Hoefkens, Dirk-Jan van Schaik, Millenaar Senior en John Ruigrok (Scania)

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie