14 Volvo's voor Gist
| 14:44 | Korneel Luth

14 Volvo’s voor Gist

Transportbedrijf Gist heeft veertien nieuwe Volvo trucks in gebruik genomen.

Het Britse transportbedrijf Gist heeft voor haar Nederlandse werk veertien nieuwe Volvo-trekkers in gebruik genomen.

Het gaat om twaalf FH-trekkers in 4×2 en 6×2-uitvoering voor het containervervoer, waarvan acht in ADR-uitvoering, en daarnaast twee Volvo FM Light Concept-trekkers voor het bulkwerk.

Gist richt zich op verdere groei van de Europese activiteiten en investeerde onder andere daarom in de nieuwe Volvo’s. Het bedrijf heeft in Bleiswijk haar Nederlandse hoofdvestiging. Gist concentreert zich voornamelijk op geconditioneerd transport en distributie.

I-See en Gold Contract

Belangrijke aspecten bij de keuze voor de FH-trekkers waren veiligheid, brandstofverbruik en beschikbaarheid. Daarom zijn de FH’s uitgerust met I-See en zijn alle trucks geleverd op basis van een Volvo Gold Contract. Bij dit type contract wordt de truck op afstand uitgelezen en kan zeer gericht onderhoud worden uitgevoerd.

De Volvo’s werden geleverd door Bluekens Truck en Bus. “Volvo is een goed en betrouwbaar product”, zegt fleet manager Jan Peeman. “Daarnaast hebben we in Bluekens Truck en Bus een partner die begrijpt wat we willen en die er alles aan doet om ons een optimale prestatie te kunnen laten neerzetten. Dat zie je bijvoorbeeld ook aan de zeer uitgebreide afleverinstructie, waarbij de chauffeurs getraind zijn in de functies van de truck en het zo zuinig mogelijk rijden.”

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie