| 14:39 | Arjen van Vliet

12e editie Fleetboard Drivers’ League van start

Mercedes-Benz heeft 1 mei de inschrijving voor de twaalfde editie van de Fleetboard Drivers’ League geopend. Vrachtwagenchauffeurs uit 19 landen pogen in de periode tussen 1 mei en 31 juli zo efficiënt mogelijk te rijden.

Daarbij worden via het telematica-systeem Fleetboard zaken getoetst die slijtage en brandstofverbruik beïnvloeden, zoals anticiperend rijden, snelheidswissel en remgedrag.

Aanmelden

Wagenparkbeheerders kunnen via de website www.driversleague.com hun wagenpark registreren en chauffeurs aanmelden. Chauffeurs rijden hun gebruikelijke routes en dienen 3.200 kilometer per maand te rijden om zich te kwalificeren voor de competitie. De prestaties van de drie beste chauffeurs van elk team tellen mee voor het uiteindelijke puntenaantal. Nieuw dit jaar zijn de ‘Chauffeur Duels’ waarbij chauffeurs elkaar kunnen uitdagen om bonuspunten te verdienen. Voor elk gewonnen duel wordt 0,1 bonuspunt toegevoegd aan het puntenaantal.

Huldigingsceremonie

Aan het einde van de competitie wordt bepaald welke Nederlandse deelnemers de titels ‘beste chauffeur’ en ‘beste team’ op hun naam mogen schrijven. Nederlandse chauffeurs doen automatisch mee met de internationale competitie. Naast de drie beste internationale chauffeurs zijn er dit jaar voor het eerst prijzen voor de beste internationale teams. De internationale prijswinnaars kunnen zich verheugen op een weekend in Duitsland. De Fleetboard Drivers’ League huldigingsceremonie heeft 13 oktober plaats tijdens de DTM-finale op de Hockenheimring.

Terug naar Truckstar Nieuwsoverzicht.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie