| 11:03 | Robert Servaas

1.000.000 Volvo trucks uit België

Op vrijdag 23 november overhandigde plant manager Koen Knippenberg de 1 miljoenste Volvo vrachtwagen geproduceerd in België aan schepen Martine De Regge. De vrachtwagen, een Volvo FM, zal deel uitmaken van het vrachtwagenpark van de Stad Gent die momenteel over 18 Volvo trucks beschikt. De 1 miljoenste Gentse Volvo vrachtwagen zal voornamelijk ingezet worden voor logistieke ondersteuning voor de diverse stadsdiensten.


In 1964 startte de Volvo Groep met de productie van trucks in Alsemberg, nabij Brussel. Ruim 10 jaar later, in 1975, werd de vrachtwagenfabriek in Gent officieel geopend. Begin de jaren ’90 werd de volledige vrachtwagenproductie gecentraliseerd in Gent. Sinds 10 jaar beschikt de locatie in Gent over een eigen cabine trim afdeling, waar de cabines, bestemd voor de eigen productie van zware vrachtwagens, volledig aangekleed of getrimd worden. Het fitten van banden en velgen tot wielen wordt in de Gentse vestiging uitgevoerd. Het Volvo Fitting Center bevoorraadt niet enkel de Gentse fabriek met banden maar is ook leverancier voor de truck fabrieken in Göteborg (Zweden), Blainville (Frankrijk) en Kaluga (Rusland) en voor de bus fabrieken in Borås (Zweden) en Wroclaw (Polen).
Dagelijks rollen er in Gent bijna 200 trucks van de band. Met 4500 werknemers is de Belgische fabriek een van de grootste werkgevers in de regio.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie