daf taiwan
| 13:31 | Arjan Olsthoorn

10.000e DAF truck gebouwd in Taiwan

In Dadu, Taiwan, is de 10.000e lokaal geassembleerde DAF truck van de band gerold. Slechts drie jaar na de productie van het 5.000e voertuig. Met een marktaandeel van bijna 37% in het 12 ton+ segment is DAF op het eiland de onbetwiste marktleider onder de niet-Aziatische truckmerken.

Dat succes zal in Taiwan naar verwachting verder groeien dankzij de recente introductie van de nieuwe serie Euro 6 trucks. Sinds 2005 verscheept DAF Trucks wekelijks onderdelen voor de populaire LF- en CF-serie. Daar assembleert DAF’s partner Formosa Plastics Group momenteel vijf tot zes DAF trucks per dag. Dit doen zij op een recentelijk volledig gemoderniseerde productielijn. Al deze voertuigen worden aangedreven door de betrouwbare en efficiënte Euro 6 PACCAR-motoren.

CF-trekker

“Elke in Taiwan geassembleerde DAF truck heeft dezelfde hoge kwaliteit als de trucks die van de productielijnen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk komen”, aldus Jan van Keulen. Hij is directeur sales operations en verantwoordelijk voor de internationale markten. “De 10.000e Taiwanese DAF truck is een CF 480 trekker. Deze zal worden gebruikt om grind en beton door heel Taiwan te vervoeren.”

‘Ongeëvenaard’

Gebaseerd op bijna 15 jaar positieve ervaring met het merk DAF, bestelde Zhi-Yong Qiu, CEO van Yong Yuan Transport Corporation, de 10.000e in Taiwan gebouwde DAF truck: “Ons gemengd wagenpark bestaat uit ongeveer 300 voertuigen. Enkele jaren geleden besloot ik dat elk nieuw voertuig een DAF moest zijn. Simpelweg omdat deze trucks ongeëvenaard zijn op het vlak van brandstofverbruik, betrouwbaarheid en veiligheid. Bovendien is het lokale DAF dealernetwerk en zijn ondersteuning bij reparatie- en onderhoud geweldig.”

‘We leggen de lat hoger’

“Inderdaad: DAF zet met zijn uitstekende betrouwbaarheid, lage kosten per kilometer en ongekende chauffeurscomfort de standaard in de industrie”, legt Seiko Chen, senior vice president van Formosa Plastics Group uit. “En nu, met de introductie van de nieuwe Euro 6 trucks van DAF, leggen we de lat nóg hoger. Bovendien bieden we hoogwaardige service. Onze klanten vertrouwen op een uitstekende levering van onderdelen via netwerk van officiële DAF dealers en servicepunten door het hele land.”

“We zijn oprecht trots op onze samenwerking met de Formosa Plastics Group”, zegt Richard Zink, directeur marketing & sales en lid van de raad van bestuur van DAF Trucks. “In nauwe samenwerking bouwen we fantastische trucks die door de markt zeer gewaardeerd zijn vanwege hun prestaties en bouwkwaliteit. Dat is een enorm compliment voor de toewijding en professionaliteit waarmee het team de LF- en CF-series assembleert.”

daf taiwan

De 10.000e in Taiwan gebouwde DAF truck is door Seiko Chen, voorzitter van DAF-partner Formosa Plastics Transport Corporation (rechts), geleverd aan Zhi-Yong Qiu, CEO van Yong Yuan Transport Corporation (links). De DAF CF 480 trekker wordt ingezet voor het transport van grind en beton.

Meepraten? Schrijf hier jouw reactie